Rólam
Weisz Ildikó Szilvia:wi
Könnyűipari mérnöki tanulmányaim végeztével érdeklődési körömnek megfelelően filozófiát, pszichológiát, pszichopatológiát, Prana nadyt, természetgyógyászatot, kineziológiát, asztrológiát, Hellinger család,- rendszer,- és szervezetállítást és egyéb alternatív módszereket tanultam. Legutóbb a Résztvevőközpontú felnőttoktató képesítést szereztem meg.

A család,-rendszer és szervezetállítást olyan neves szaktekintélyektől sajátítottam el, mint Bert Hellinger, Sophie Hellinger, Dr. Dimitris Stavropoulos, Alfred Ramoda Austermann, Pálmai Dezső, és Louise Bloemennek köszönhetően a Gestalt módszerrel is megismerkedhettem.

2009.óta tanulok szupervízoromtól, L.Stipkovits Erikától, munkám gerincét jelentik a tőle elsajátított személyiségfejlesztő módszerek. A családállítási munkám során klienseim általában konkrét problémák feldolgozásának céljával keresnek meg, ami gyakran, ha bizalmi kapcsolatot sikerül kialakítanunk, módosul és a probléma megoldáson túl személyiségfejlesztési céllal dolgozunk, azaz akár hosszú évekre is kapcsolódhatunk, ezáltal önismeretre, családi  rendszerük ismeretére, tudattalan konfliktusaik tudatosítására, megértésére, viselkedési mintázataik megváltoztatására, korai érzelmi hiányaik /szeretet, biztonság, elfogadás/ feltöltésére, életfelfogásuk, filozófiájuk, kompetenciaérzésük alakítására törekszünk. A változáshoz, hogy ne csupán "tünet csere" legyen, hosszabb út vezet. A személyiségfejlődési folyamat eredményeként oldódnak a felszínen is jól látható problémák, az ismétlődő kapcsolati,- párkapcsolati konfliktusok...

L. Stipkovits Erikával közös munkánk eredményeként 2017.szeptemberében indítottuk Budapesten, Győrben és Sopronban a Személyiségfejlesztő Akadémiát. Első képzésünk a 3 éves Érzelmi intelligenciafejlesztő - Személyiségfejlesztő képzés, mely az elvégzése után szakmai kompetenciákat ad, államilag elismert szakmaként lesz jogosult elvégzése után minden szakember a segítő foglalkozásra.

Honlapunk itt található: www.szfakademia.hu

Néhány gondolat, ami megérintett és alapnak tartom saját munkám során is:

"A jó segítő jó bába, tapasztalt bába, aki már mindent látott, jót is, rosszat is, megtanulta a bátorságot, ismeri a szenvedést, aki mélyen hiszi, tudja, hogy a szülőanya tud szülni, és a gyerek meg tud születni. A lényén keresztül kommunikálni tudja, hogy nincs mitől félni, hogy bár nagy a fájdalom, de nem természetellenes, ki lehet bírni, nem fog örökké tartani, nem kell egyedül lenni, átélték már mások is, nem egy járatlan út ez. A terápia lényege, hogy az átmenet idején nem kell egyedül küszködni, meg lehet fogni egy segítő kezét. Csak te tudod megtenni, de nem tudod egyedül. Mert ahhoz, hogy újjá születhessünk, meg kell találni az eredeti, eredendő hagymagumót, azt a legrégebbi élményt, szégyent, fájdalmat, félelmet, amelyre azóta is ismételgetve rakosgatjuk fel a sorsunkat. Az igazi vágyaimat csak olyan társaságában tudom megtalálni, ahol a másik nem vágyik semmire, nem akar tőlem semmit, nem válogat a vágyaim között, nem minősíti őket. Egy jó segítő még azt sem akarja, hogy érezzem jobban magam. Az az én dolgom, nem az övé. Nekem csak bátorításra van szükségem, mert könnyű elbátortalanodni. A jó segítő megtanult bátor lenni, megtanulta, hogyan szabaduljon meg a rossz szokásaitól. Így tud segíteni a kliensnek, ha szükséges."
(Részlet Feldmár András és Büky Dorottya - A barna tehén fia c. könyvéből)